Afrastering

Een goede afrastering is essentieel voor u en voor uw dieren. Daarom bieden wij een ruim assortiment van allerlei mogelijkheden. Voor elke type dier en tuin/land hebben wij de juiste keuze voor u. Ook voor het afzetten met behulp van stroomdraden hebben we verschillende mogelijkheden. De juiste keuze hangt uiteraard af van de lengte van je draad die om het land zit en wat voor dieren er achter gehouden worden. Ook voor stroomklokken voorzien van zonnepaneeltjes kunt u bij ons terecht. We hebben een ruim assortiment van diverse materialen. o.a.:

  • Schrikdraad apparaten
  • Schrikdraad en –lint
  • Afrasteringspalen
  • Poortgrepen 
  • Hekken 
  • Isolatoren etc.

Om ook spanning op uw draad te krijgen hebben we bij ons in de winkel schrikdraadapparaten. Laat u door ons winkelpersoneel adviseren welk apparaat u nodig heeft. Dit is onder andere afhankelijk van de lengte van het draad en het soort dier dat achter dit draad komt te staan. Mocht u al een schrikdraadapparaat hebben en uw batterij is kapot, dan is een nieuwe batterij bij ons in de winkel te verkrijgen. Om te testen of er spanning en de juiste spanning op het draad staat kan dit getest worden met een spanningstester. Ook deze zijn bij ons in de winkel te vinden.

Wat kun je het beste voor kippen, konijnen of schapen gebruiken qua afzetting. Wij adviseren om hier gaas voor te gebruiken. We hebben kippengaas, konijnengaas en ook staaldraad om een mooi en veilige afzetting voor uw dier te creëren.

Uw gekozen afzetting zal gemonteerd moeten worden aan een paal. Hiervoor kunnen we u verschillende opties bieden. We hebben de houten afzettingspalen (rikkepalen), Kunststof afrasteringspalen of stalen veerpalen. Al deze opties verschillen in grote en alle types vergen hun eigen manier van het monteren van uw afzettingslint.

Voor een goede stroomgeleiding op uw afrasteringspaal te verkrijgen is een isolator noodzakelijk. Hier hebben we verschillende types in. Afhankelijk of u een stroomdraad, lint of cord heeft. Isolatoren zijn nodig om te voorkomen dat er stroom verloren gaat op uw afrasteringspaal.

Om een goede werking van je stroomdraad te garanderen is een goede aarding noodzakelijk. In de meeste gevallen wordt hiervoor een aardpen gebruikt.

Om verbindingen te maken tussen 2 stukken lint of draad zijn er verschillende opties om dit te doen. Denk hierbij aan een lintverbinding, cordverbinding, draadspanner of trekveer. Een lintverbinding zorgt ervoor dat de stroom tussen 2 linten doorstroomt en de cordverbinding verbindt 2 stukken cord met elkaar in de omheining en de draadspanner zorgt ervoor dat je de draad eenvoudig op spanning kunt zetten zodat deze mooi strak staat. De trekveer kun je gebruiken bij een opening in de omheining zodat de stroom niet onderbroken wordt.

Voor de opening in je omheining hebben we verschillende opties om dit mogelijk te maken. Je kunt onder andere kiezen uit; doorgangsset, bandklem, rolpoortset, poortgreep.

Om snel en makkelijk je schapen of geiten te kunnen verweiden kunnen we ook afrasteringsnetten aanbieden. Het voordeel hiervan is dat deze snel en gemakkelijk op te zetten zijn, maar ook snel te verplaatsen.

Gallagher en Patura zijn de hoofdmerken die we voeren.


Mocht u nog vragen hebben hebben, dan kunt u altijd terecht bij ons winkelpersoneel.