GRASMENGSELS


Grasmengsels kies je voortaan op voederwaarde en smaak!

Met de introductie van het nieuwe Topgrass-assortiment biedt ForFarmers een belangrijke primeur. Voor het eerst in Nederland zijn grasmengsels voorzien van voederwaardekenmerken en een smaakindex. Dit maakt het voor veehouders voortaan eenvoudiger om te sturen op meer melkproductie uit gras of op een hogere eiwitproductie per hectare.

Tot nog toe werd de keuze voor een graslandmengsel vooral gemaakt op basis van landbouwkundige eigenschappen. Bij de samenstelling van de nieuwe Topgrass mengsels heeft ForFarmers als eerste in Nederland een combinatie gemaakt van deze bekende graseigenschappen en voederwaardekenmerken.

Keuzegemak: 5 grasmengsels volstaan!

Topgrass combineert de innovaties rond voederwaarde en smaak met eenvoud en keuzegemak: slechts vijf soorten mengsels zijn voldoende om te beantwoorden aan elke bedrijfssituatie en elk doel. De Topgrass-mengsels zijn gemaakt voor de eisen van nu en van de toekomst, waarbij ook veranderend weer een belangrijke factor is. De toegepaste innovaties en het keuzegemak dienen uiteindelijk één doel: dat u de volgende stap kan maken naar meer rendement uit ruwvoer van eigen land


Assortiment:

Afbeelding: Topgrass 2020 keuzeschema


Topgrass Smakelijk

Op goede en vochthoudende grond kun je maximaal inzetten op smakelijkheid. Topgrass Smakelijk bevat grassoorten die ideaal gedijen op deze gronden. De rassen in dit mengsel worden geselecteerd op basis van maximaal MELK (meer energie voor lacterende dieren) per kg ds en scoren maximaal op de Smaakindex.

Topgrass Robuust

Topgrass Robuust is de beste keuze voor droogtegevoelige percelen, het bevat grassoorten die zorgen voor een dichte zode. Uitdroging door de zon speelt daardoor veel minder dan bij een open stand van het gras. Topgrass Robuust is daarmee ook een antwoord op langdurige periodes van droogte die steeds vaker voorkomen. De rassen in dit mengsel worden geselecteerd op basis van maximale standvastigheid en maximale score op de Smaakindex.

Topgrass M€LK

Topgrass M€LK is het grasmengsel bij uitstek voor de maaipercelen van de meer extensieve bedrijven, en gericht op de hoogste MELK-opbrengst per kg drogestof. MELK staat in dit geval voor Meer Energie voor Lacterende dieren. Dit kengetal van ForFarmers houdt meer dan bijvoorbeeld VEM, rekening met de vertering van het gras. Hierdoor kan ForFarmers een veel betere energie-inschatting maken en bij het samenstellen van het rantsoen gerichter sturen op melkproductie en gehaltes. 

Topgrass €iwit Power

Topgrass €iwit Power is hét mengsel wanneer een maximale eiwitopbrengst (WDE: werkelijk darmverteerbaar eiwit) per hectare op nummer 1 staat. Hierdoor kan de aankoop van voereiwit worden beperkt. Topgrass €iwit Power scoort daarnaast zeer hoog op maaiopbrengsten. 

Topgrass Doorzaai

Uiteraard heeft het Topgrass-assortiment ook een doeltreffend en hoogkwalitatief grasmengsel voor het doorzaaien van grasland. Gegarandeerde opkomst is de belangrijkste eigenschap van Topgrass Doorzaai, onder meer vanwege het aandeel snelkiemende soorten (tetra’s) en het aandeel rassen die hoog scoren op een vroege beginontwikkeling. 

Maken samen de juiste keuze

Meer weten over de juiste Topgrass-keuze voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.