Paard


Op het gebied van paarden kunt u bij ons terecht van voeding tot borstels.

Ook voor veulens die bijgevoerd moeten worden hebben we een passende oplossing. De oplosbare melksoort Pavo Podo Start is voor het jonge pasgeboren veulen. Voor het wat oudere veulen hebben we de oplosbare melksoort Pavo Podo Grow.

Als verkooppunt van Pavo kunnen wij u de gehele reeks Pavo artikelen aanbieden. Enkele voorbeelden uit de Pavo reeks zijn: Daily plus, Speedibeet, Condition, Nature's Best etc.

Naast Pavo hebben we ook Subli en Hartog in ons assortiment. Enkele voorbeelden uit de Subli reeks zijn: Merriebrok, Basisbrok, Sportbrok +.

Enkele voorbeelden uit de Hartog reeks zijn: Complete Care senior, Lucerne-mix, Gras-mix, Compact Gras.

Goede voeding is een belangrijke basis voor sportpaarden en -pony’s die topprestaties moeten leveren. De juiste mix van energie, vitaminen, mineralen en sporenelementen zorgt ervoor dat jouw paard precies binnenkrijgt wat hij nodig heeft.  

Basis paardenvoer is de perfecte aanvulling op ruwvoer voor uw paard of pony. Dit omdat het alle benodigde voedingsstoffen bevat wat ze nodig hebben, zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen. Naast de weidegang past basisvoer hier heel goed bij. Basis paardenvoeders zijn complete voeders die allround inzetbaar zijn. Het basisvoer is beschikbaar in brok en muesli.

Ruwvoer is de basisvoeding voor je paard. Ruwvoer is het verzamelwoord voor de voedingsmiddelen van het paard en onderscheidt zich van krachtvoer door de vezellengte van gemiddeld 8mm. Hier vallen gras, hooi, luzerne, kuilgras, kruiden en stro onder. De kortere voedingsmiddelen vallen onder krachtvoer. Ruwvoer maakt voor 70% tot 100% deel uit van het rantsoen van het paard. Een paard is gemiddeld 14 tot 24 uur per dag bezig met het verzamelen en eten van ruwvoer.  Hiermee is ruwvoer het belangrijkste onderdeel van de dagelijkse voeding van je paard en zorgt het er ook voor dat het paard gezond blijft.

Bijna elk paard of pony is gek op vers klaargemaakte slobber. Je doet je dier hier heel veel plezier mee. Het is een smakelijk en gezond. Wat is slobber voor paarden? Paarden slobber is een veelal gemalen product dat met voldoende warm water gemengd wordt. Het is een pap van zemelen, met diverse toevoegingen en supplementen zoals bijvoorbeeld calcium. Het staat van oudsher bekend als paardenvoer optima forma, een traktatie deluxe. Er kan dus ook eenvoudig medicatie aan deze voeding worden toegevoegd. Hierdoor staat slobber voornamelijk bekend als voeder voor zieke of oude paarden. Echter, slobber is ook uitermate geschikt als extra toevoeging aan het rantsoen en is een ware versnapering voor elk paard, die paarden graag tot het allerlaatste beetje opslobberen.

Muesli voor het paard is een speciaal samengesteld product. Muesli kan een prima aanvulling zijn op het dagelijkse menu, maar moet wel met zorg worden gegeven, want Muesli voor het paard is een speciaal samengesteld product. Paardenvoer muesli bestaat uit een mix van diverse grondstoffen. De grondstoffen die in veel verschillende muesli ’s aanwezig zijn, zijn bestanddelen zoals luzerne en diverse granen. Vaak zijn deze granen in een bewerkte vorm toegevoegd. Het is niet ongebruikelijk dat muesli voor paarden wordt aangevuld met vitamines, mineralen, sporenelementen of kruiden

Naast de inwendige verzorging van uw paard, kunt u bij ons ook terecht voor de uitwendige verzorging van uw paard. Van borstels tot verzorgingsshampoo hebben we een uitgebreid assortiment voor uw paard. Ook voor paardrijsokken, paardrijhandschoenen en paardrijlaarzen kunt u bij ons terecht. Het merk laarzen dat we hebben liggen is onder andere Covalliero.

Mocht u nog vragen hebben, vraag het onze medewerkers in de winkel deze zullen u graag te woord staan.