Meer melk uit eigen ruwvoer met allround inkuilmiddel SiloSolve FC

ForFarmers introduceerde in 2017 met SiloSolve FC het eerste inkuilmiddel dat bewezen succesvol is bij zowel het voorkomen van broei als het verlagen van conserveringsverliezen. De praktijk laat steeds weer zien dat met SiloSolve FC behandelde kuilen veel koeler zijn dan onbehandelde kuilen en ruim vier keer langer bestand blijven tegen broei.

Hiernaast zorgt SiloSolve FC voor een uiterst snelle conservering na het afdichten van de kuil. Resultaat: 40% minder verlies aan drogestof, behoud van kostbare voederwaarde en dus meer melkproductie uit eigen ruwvoer! Een ander groot voordeel is dat u met SiloSolve FC slecht één en hetzelfde middel nodig hebt voor gras en mais.

Ruwvoerwinning- en conservering wordt steeds belangrijker voor de bedrijfsvoering van de melkveehouder. Meer melkproductie uit eigen ruwvoer betekent direct een verlaging van de voerkosten. Helaas verliezen veehouders onnodig voer en voederwaarde tijdens het conserveringsproces na het afdichten van de kuil. Daarnaast ontstaat er bij het uitkuilen vaak broei. Door deze twee oorzaken gaat in de praktijk tussen het moment van inkuilen en het moment van voeren al gauw zo’n 5 tot 15% van het ruwvoer verloren.

Minder ruwvoerverlies, behouden van voederwaarde en meer melkproductie uit ruwvoer resulteert in een hogere voerwinst voor de melkveehouder. Zo kan een bedrijf met 100 melkkoeien, 25 hectare gras en 25 hectare mais door toepassing van SiloSolve®FC op jaarbasis als snel ruim € 11.000,- extra voerwinst behalen
Eén allround product voor gras en mais!

Met SiloSolve FC investeert u in maximaal behoud van voer en voederwaarde, extra voerwinst én meer werkplezier door minder broei en onbruikbare voerresten. SiloSolve FC is geschikt voor gras en mais en toepasbaar in elke kuil vanaf 25% tot 55% drogestof. U hebt dus voortaan genoeg aan één product!

SiloSolve is te verkrijgen bij Snijders Wachtum. Voor vragen en prijzen neem dan contact op met ons kantoor.