Kat


Kattenliefhebbers houden hun kat urenlang actief en gelukkig met een krabpaal of een kleurrijk en origineel kattenspeeltje. Als jouw kat na het klimmen en spelen een dutje wil doen, laat hem dan heerlijk luieren in een comfortabel kattenbed of kattenmandje. De juiste soort kattenbakvulling is belangrijk om de omgeving van katten schoon te houden.

Ook de juiste voeding is van belang voor uw kat. In onze winkel vind je een ruim assortiment van diverse soorten voeding voor de diverse katten en leeftijden.

Zowel droog- als natvoer zijn geschikt als totaalvoeding en voldoen meestal aan de richtlijnen die voor kattenvoer zijn opgesteld. Natvoer komt echter het meest in de buurt van het oorspronkelijke dieet dat bestaat uit muizen, vogels en andere kleine dieren die met huid en haar worden opgegeten. Hierin zit alles wat een kat nodig heeft, inclusief veel vocht. Daarom hoeft een kat van nature nauwelijks te drinken.

  • Je kat heeft, naast veel vocht, voornamelijk kwalitatief hoge eiwitten en vetten nodig omdat het een echte vleeseter is.
  • Granen en groente zijn daarom overbodig. Katten krijgen deze van nature niet of nauwelijks binnen omdat ze leven van prooidieren.
  • Wat betreft de eiwitsamenstelling zijn voornamelijk de aminozuren (bouwstenen van eiwitten) taurine en methionine belangrijk. Een tekort aan taurine kan op de lange termijn leiden tot blindheid en hartfalen.
  • Verder zijn een aantal vitamines en mineralen essentieel. Bijvoorbeeld zink, vitamine A en E, calcium en fosfor. Een teveel aan calcium of fosfor kan echter ook schadelijk zijn.

Om te checken of je kat de goede voeding krijgt, kun je het best kijken naar de ontlasting. Is deze te dun of juist te stevig? Dan kan het verstandig zijn over te stappen op ander voer. Doe dit wel geleidelijk. Op de lange termijn is de kwaliteit van de vacht ook een indicator voor goede voeding. Een slechte vacht kan duiden op een vitamine- of mineralentekort. Als je kat last heeft van jeuk of maag- en darmklachten kan dit duiden op een allergie. Een oplossing hiervoor kan zijn een wormkuur of vlooien bestrijding. Voor advies kunt u bij onze medewerkers terecht.

Mocht uw voorkeur niet aanwezig zijn, vraag het onze medewerkers deze zullen u graag te woord staan.